Søg på DotNyt:
Denne blog er flyttet til www.nielsbrinch.com


fredag den 27. november 2009

Buscheto-effekten

skrevet af Niels Brinch

imageBuscheto-effekten er et velkendt begreb som jeg lige har fundet på.  Buscheto var ansvarlig for en fantastisk domkirke som var beundret i hele verden. Udførelsen var perfekt og den står endnu, og har gjort navnet Buscheto kendt af alle over hele verden.

Nej. De færreste kender Buscheto. Jeg har lige læst om ham i Illustreret Historie. Der skete nemlig det, at et par hundrede år senere, blev Det Skæve Tårn i Pisa bygget og placeret lige ved siden af Buschetos domkirke. Siden den dag har ingen bemærket det fantastiske bygningsværk, for der står et forfejlet skævt tårn ved siden af som får al opmærksomheden.

Buscheto-effekten er beskrivelsen af det fænomen, at du kan gøre et godt stykke arbejde, men er der en lille torn i øjet, kan det gode arbejde slet ikke værdsættes. Det gælder i mange situationer, men det gælder ikke mindst inden for systemudvikling. Har du lavet et vidunderligt nyt program, hvor der dog er den fejl at man ikke kan logge ind, så bliver det ikke værdsat. Alle de vidunderlige ting man kan med det kan slet ikke værdsættes.

Det er derfor kvalitetssikring er så vigtigt. Ud fra ovenstående kunne man sige at kvalitetssikringen faktisk er endnu vigtigere end selve systemudviklingen. Hvis man ikke gennemfører kvalitetssikringen, bliver intet af arbejdet værdsat.

Omvendt, og det er det ironiske, hvis man gennemfører kvalitetssikringen godt, er det IKKE kvalitetssikringen der bliver værdsat, for så kan al den vidunderlige funktionalitet anvendes og så er det den der beundres.

På den måde er kvalitetsikring lidt ligesom at stå på mål. Hvis man laver et målmandsdrop får man skylden for at tabe kampen. Hvis man ikke gør, er det angriberens fortjeneste man vandt. Utaknemmeligt.

3 kommentarer

3 Kommentarer:

At 27. november 2009 kl. 19.36, Anonymous Anonym skrev...

Hvor godt! hvor godt! det begreb er 100% godtaget og vil brede sig. I dag har jeg læst din blog højt for én der skriver opgave. Han blev noget tænksom...
mor

 
At 27. november 2009 kl. 21.34, Anonymous Anonym skrev...

Gode tanker!

 
At 28. november 2009 kl. 02.53, Blogger Niels Brinch skrev...

Tak for støtten "Anonym" og mor.

Buschetos bygningsværk er i øvrigt større end både Hagia Sophia og Peterskirken.

 

Send en kommentar

<< Tilbage


 
Til forsiden

Niels Brinch