Søg på DotNyt:
Denne blog er flyttet til www.nielsbrinch.com


fredag den 25. december 2009

Tag kredit for dit arbejde – og debit

skrevet af Niels Brinch

Magellan er kendt for at være den første der sejlede rundt om jorden. Det er en præstation som er helt unik, den kan vitterligt aldrig blive overgået – ingen andre kan være den første. En 13-årig pige ville gerne være den yngste, men fik ikke lov at tage afsted.

Her er indledningen fra artiklen om Magellan i Den Store Danske:

Fernando de Magellan, (port. Fernão de Magalhães, sp.Fernando de Magallanes), ca. 1480-1521, portugisisk søfarer, leder af den første jordomsejling.

Det er nævnt længere nede i artiklen, i en bisætning, at Magellan blev dræbt i kamp under jordomsejlingen. Han gennemførte aldrig! Magellan er ikke den første til at sejle rundt om jorden! Det er en fyr som hedder Elcano som ingen nogensinde har hørt om.

imageSå hvorfor fik Magellan kredit for det i folks bevidsthed? Jeg vil hævde det er fordi han var lederen.

Man kan tolke dette på flere måder. Det jeg gerne vil fortælle med det er, at det er en god idé at tage ansvar for sit arbejde. Det skal man bestemt ikke være bange for. Det bliver værdsat af dem omkring én. Men ikke alle er villige til at tage ansvar.

Jeg går ud fra grunden til nogle er bange for at tage ansvar for sit arbejde er, at det også betyder man får skylden hvis det går galt. Vær ikke bange for at tage skylden for noget (specielt hvis det er din skyld). Det viser du tager ansvar, også selvom det er ubehageligt – og alle forstår at man begår fejl engang imellem.

Der er selvfølgelig en grænse. Hvis du hele tiden tager ansvar for opgaver og fejler hver gang og tager skylden, er det ikke godt.

Men løsningen er ikke at undlade at tage skylden når du fejler. Løsningen er at finde et job du kan bestride.

1 kommentarer

1 Kommentarer:

At 27. december 2009 kl. 16.49, Blogger Neess skrev...

Nogen laver faktisk ingen fejl. Men det er også dem som aldrig laver noget. Livet ville jo være kedeligt hvis man var fejlfri. Tricket må være kun at lave en fejl, derefter gøre det rigtigt. Så har man lært noget nyt og styrket sine sider.

 

Send en kommentar

<< Tilbage


 
Til forsiden

Niels Brinch